%0 Journal Article %T ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای کدو با روش‌های تلفیقی تشخیص و توصیه ((DRIS و انحراف از درصد بهینه DOP)) در منطقه خوی %J دانش آب و خاک %I دانشگاه تبریز %Z 2008-5133 %A شریف مند, ماهرخ %A سپهر, ابراهیم %A بایبوردی, احمد %D 2019 %\ 09/23/2019 %V 29 %N 3 %P 137-149 %! ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای کدو با روش‌های تلفیقی تشخیص و توصیه ((DRIS و انحراف از درصد بهینه DOP)) در منطقه خوی %K کدو %K وضعیت تغذیه‌ای %K DOP %K DRIS %R %X      سیستم تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) و روش انحراف از درصد بهینه (DOP) از روش­های مهم برای تفسیر نتایج تجزیه شیمیایی برگ و تشخیص وضعیت تغذیه­ای گیاهان می­باشد. به منظور ارزیابی وضعیت تغذیه­ای کدو (Lagenaria Vulgaris) با استفاده از روش DRIS و DOP و تعیین نرم­های دریس برای این محصول، نمونه­های برگ از 122 مزرعه کدو در شهرستان خوی جمع­آوری و غلظت­های عناصر غذاییB ،Cu ،Zn ،Mn ،Fe ،Mg ،Ca ،K ،P  ،N تعیین شدند. مزارع با توجه به عملکرد به دو گروه با عملکرد بالا و پایین تقسیم گردیدند. نرم­ها و شاخص­های DRIS محاسبه شدند. میانگین غلظت عناصر غذایی در مزارع کدو با عملکرد بالا به عنوان ارقام مرجع برای محاسبه شاخص­های DOP استفاده شد. نتایج نشان داد بین مزارع با عملکرد بالا و پایین از لحاظ غلظت عناصر غذایی و نسبت­های آنها تفاوت معنادار وجود دارد و دامنه کفایت غلظت عناصر غذایی در برگ کدو برای عناصر  N،P ،K ،Ca ،Mg به ترتیب: ۷/۲-۰/۴، ۳۲/۰-۴۶/۰، ۳/۳-۶/۴، ۳/۱-۹/۱، ۵۳/۰-۷۸/۰ درصد و برای عناصر Fe ،Mn ،Zn ،Cu ،B به ترتیب: ۱۵۵-۲۰۶، ۱۱۶-۱۵۴، ۵/۴۹-۷/۶۶، ۹/۱۰-۴/۱۵، ۴/۵۷-۸/۷۰ میلی­گرم بر کیلوگرم به­دست آمد. براساس شاخص­های DRIS و DOP  عناصر پتاسیم و روی منفی­ترین شاخص­ها را داشتند. شاخص­های تعادل تغذیه­ای DRIS و DOP در مزارع با عملکرد پایین بزرگتر از صفر به­دست آمد که نشان­دهنده عدم تعادل عناصر غذایی در این مزارع  می­باشد. %U https://water-soil.tabrizu.ac.ir/article_9542_9bd0e5e8372b82081b5ba77a3b8d7add.pdf