%0 Journal Article %T تأثیر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن بر راندمان مصرف نیتروژن و عملکرد خیار سبز %J دانش آب و خاک %I دانشگاه تبریز %Z 2008-5133 %A رستم زاده, اعظم %A گلچین, احمد %A محمدی, جعفر %D 2013 %\ 05/05/2013 %V 23 %N 1 %P 15-26 %! تأثیر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن بر راندمان مصرف نیتروژن و عملکرد خیار سبز %K اوره %K اوره با پوشش گوگردی %K خیار سبز %K سولفات آمونیوم %K نیترات آمونیوم %R %X برای بررسی تأثیر منابع و مقادیر متفاوت نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد خیار سبز آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار و 20 تیمار به صورت گلدانی در گلخانه تحقیقاتی مرکز آموزش کشاورزی تبریز در سال زراعی 1388 اجرا گردید .تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از: نوع کود مصرفی شامل اوره معمولی، اوره با پوشش گوگردی، نیترات آمونیم و سولفات آمونیم و مقدار کود مصرفی شامل سطوح صفر، 150، 300، 450  و600 کیلوگرم نیتروژن در هکتار. صفات مورد اندازه­گیری در این بررسی عبارت بودند از: عملکرد میوه، تعداد میوه در بوته، طول و قطر میوه. نتایج تجزیه واریانس داده­ها نشان داد که اثر نوع و مقدار کود و اثر متقابل آنها بر عملکرد و طول میوه در سطح احتمال یک درصد معنی­دار بود. بیشترین عملکرد میوه به میزان 2/640 گرم در بوته از تیمار 600 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود اوره با پوشش گوگردی حاصل شد. همچنین بیشترین طول میوه، تعداد میوه در بوته از همین تیمار به دست آمد. با توجه به مقایسه میانگین­ها  کمترین عملکرد مربوط به کود نیترات آمونیم بود.  %U https://water-soil.tabrizu.ac.ir/article_159_0b518daf3246319ba2f84fb771f48f78.pdf